Cursusbeschrijvingen Power BI


Helemaal gericht op wat je ECHT IN DE PRAKTIJK gaat gebruiken gebaseerd op mijn jarenlange bedrijfskundige ervaring waarbij ik al vele organisaties geholpen heb met efficiënter (en leuker !) werken met het maken van rapportages en Dashboards.

Power BI Intro
In deze intro staat vooral de begripsvorming centraal van wat kun je nu wel en wat niet met Power BI. In welke situaties is het heel handig. Wat is het verschil met het werken met rapportages in Excel.
Vier verschillende bestanden (Klanten in een Excel-bestand, Regio-info in een pdf-bestand, Producten in een text-bestand en de Verkopen in een csv-bestand) worden ingelezen en aan elkaar geknoopt waarna dynamische grafieken worden gemaakt.
Vooral de gemakkelijk te bedienen interactiviteit is een eye-opener voor veel mensen.

Duur: 1 uur demo van de belangrijkste mogelijkheden (zonder hands-on)
of
Duur: 1 uur + 1/2 uur: 1 uur demo van een case en daarna zelfstandig hands-on. Op een later tijdstip 1/2 uur gezamenlijke nabespreking van de case
of
Duur: 3 uur (= heel dagdeel) met demo van een case en vervolgens begeleid hands-on en daarna gezamenlijke nabespreking van de case.

Voorkennis: geen
Power BI Introductie – 1 dag
Deze cursus geeft een introductie met veel oefeningen om zelfstandig eenvoudige Power BI trapporten en analyses te maken. Demonstraties afgewisseld met veel hands-on oefeningen die uit de praktijk komen. De verhouding tussen theorie en praktijk is ongeveer 40 – 60.
Onderwerpen die aan bod komen: Power Query om csv-, xlsx, csv en txt bestanden te transformeren; Relaties aanmaken; Rapporten met slicers, tabellen, matrices en allerlei soorten diagrammen/grafieken; Dashboard; GEOgrafische kaart, Eenvoudige metingen met DAX aanmaken.
Duur: een dag.
Voorkennis: enige kennis van Excel

Power BI Basis
Deze cursus geeft een gedegen basis voor het maken van Business Intelligence-analyses en rapportages met Power BI. Demonstraties afgewisseld met veel hands-on oefeningen die uit de praktijk komen. De verhouding tussen theorie en praktijk is ongeveer 30 – 70.
Onderwerpen die aan bod komen: Power Query om csv-, xlsx, csv en txt bestanden te transformeren; Relaties aanmaken; Rapporten met slicers, tabellen, matrices en allerlei soorten diagrammen/grafieken; Dashboard; GEOgrafische kaart, Trendlijnen, Drill-down en drill-up; Datumtabel toevoegen op verschillende manieren; Relaties rondom een datumtabel; Visual-, Pagina- en Rapportfilter, KPI pictogrammen en voorwaardelijke opmaak; Metingen met DAX aanmaken; Map met prognose-bestanden importeren; Prognoses koppelen in het relatiediagram; Prognoses in de visuals; Metingen onderbrengen in aparte tabel; Snelle metingen; Automatisch Datum- en Tijdstempel bij vernieuwen.
Duur: twee dagen
Voorkennis: kennis van Excel met name van draaitabellen en grafieken
Power BI Vervolg
Deze vervolgcursus gaat verder met geavanceerde Power Query-transformaties zoals Merge en Append, Parameters gebruiken; DAX-functies zoals Berekende kolommen en Metingen, Time Intelligence en het opzoeken van waarden in andere tabellen. Databronnen zijn o.a. SQL Server, Excel-files en gegevens op het internet; Publiceren van rapporten in Power BI Service; Dashboards maken; Data automatisch laten verversen; Security instellen; Delen op diverse niveaus; Row Based Security; Bladwijzers; Lay-outs; Synchronisatie van Slicers over meerdere pagina’s; Drillthroughs aanmaken.
Demonstraties afgewisseld met veel hands-on oefeningen die uit de praktijk komen. De verhouding tussen theorie en praktijk is ongeveer 30 – 70.
Duur: twee dagen
Voorkennis: cursus Power BI Basis